längtar...

Hallå.

Sitter på mitt rum och verkligen längtar efter min tre veckors semsester.
Ska bli så himmla kul att få se mer av landet man befinner sig i.

Förra helgen var rätt intressant. Smet från jobbet lite tidigare på torsdagen och begav mig ner till Kennose lake.
Där mötte jag upp med andra tranees. Det var som vanligt mina sköna vapendragare från Skåne men också folk från Österike, Australien, Danmark, Nya Zeland och några fler från det land somm alla blandar ihop med Sverige.

Torsdag kväll trode jag skulle bli lugn eftersom vi skulle på mässan dagen efter. Aj så fel jag hade. Det verkade som alla legat i ide på sina farmar för ölen flödade och jag tror vi kom i säng kl 4. Men kul var det och dom som jobbade på baren spelade vilken musik som helst som vi frågade om så det blev tyverr mycke ABBA tack vare Charlotte.

På fredagen var det dock inte lika kul. Men vi lyckades ta oss upp vid kl 8 och sen in i bilarna mot Regina vilket var två och en halv timma bort. Vem tror ni fick köra...  jag så klart men va fan ska man göra när ingen annan törs. Men det gjorde inge rätt skönt att ha framsätet.

Mässan var jätte cool. Mycket stora maskiner och gratis lunch för alla som var internattionella besökare.
Eftersom det var midsommar så försökte dom flesta svenskarna fira den så got det gick men vist var det inte samma som hemma.På lördagen begav vi oss mot en farm där dom föder upp bufflar och nån typ av hjort eller ren.
Mycket interssant har aldrig sett bufflar i verkligeheten så nu fick man verkligen ta en titt på nära håll.
Efter lite buffel safari besökte vi en olje rigg vilket inte var lika kul.
Efter det badade vi och sen avnjöt vi av en stor middag.Annars i veckan har det varit mest slit. flyttat vete hit och dit. Vi har haft kring 30 + hela veckan så nu hoppas jag vi får regn snart. I tisdags kom Elenors mamma på besök. 87 årig tant som gillar Johny Cash. Har dock ingen aning om hon blev bjuden hit eller om hon bjöd in sig själv och hon är fan fortfarande kvar. 
Under dom dagar hon varit här har hon hunnit vända hella huset upp och ned. För visst ska det städas och torkas och skuras och ja gud vilken tur att jag tillbringar mesta tiden utomhus.  I onsdags var jag iväg med fyrhjuligen på upptäckts färd. Spännade att upptäcka nya stigar och sjöar sammtidigt väldigt avkopplande att komma bort en stund.

I alla fall på tisdag bär det av så jag lämmnar bloggen i tassarna på Poh. Hon har lovat att uppdatera åt mig medans jag är borta.

Ha det så tills vi hörs igen 

Japp nu tar jag över... fan bäst ni komennterar.


Visst ja tog en tur till huvudstaden när jag ändå satt i bilen.


Kokanee

Kokanee har kommit att bli min favorit öl här i kanada. Vädigt skönt att bara sprätta en efter en hård arbets dag. Kokanee har en väldigt juv arom och bitter bla bla bla vad fan vet jag om öl.... god är den i alla fall.

Så nu har jag en början på detta inlägg visste inte riktigt hur jag skulle börja.
Förra veckan flöt på som vanligt med nya utmanigar och problem att lösa.

Vår bruket blev nästan avklarat förra veckan och nu har vi ungefär 40 hektar som vi ska så gräs frön på.
Var mestadels ansvarig att korna hade det bra. Eftersom vi tagit ut dom på nya grönbeten så måste korna ses efter rätt så oftta. mineraler, saltstenar ska plaseras ut. Tro mig det är inte det lättaste att hitta dom där djuren ibland eftersom fälten är så stora. men oftast ligger dom o trycker i ett buskash nån stans. Med stora fält betyder det också mil långa hagar med tagtråds stängsel. En del av stengslen kan ha stått där i 40 år så det finns alltid ett hål att fixa nån stans.

På onsdagen åkte Elanor, Gary och danskarna till Regans skol avslutning. Regan är deras äldsta son Trevors barn.
 5 år svin cool unge.

Så jag passade på att få lite saker gjorda när jag ändå var ensamen vilket var faktis himmla skönt.
Åkte in till Roblin fylde upp bilen med besin och öl. Helt plötsligt slog det mig att jag borde verkligen få tummen ur röven och köpa den där kameran jag tänkt på. Eftersom Kameror, datorer och sånt är så biligt här så känndes det verkligen nödvändigt att skaffa sig en riktig kamera. Så jag körde typ 7 mil till Yorktoon så var det fixat... 618 dollar (4300kr)
För en kamera, batteri laddare, 4 gb minneskort, och en väska.

   

CANONPå fredagen åkte Mads och Eva iväg från farmen på väg mot nya äventyr. Tråkigt att dom drog men det var kul medans dom var här. Nu är dom på väg mot Vancover och sedan upp genom BC där dom ska padla kanot i en vecka och vandra på nått berg i två veckor. Dom åker hem till Danmark i slutet på agusti. Önskar dom all lycka till med resan och livet.

I helgen kom ialla fall Martin och Markus på besök hos mig. Med sig hade dom Charlotte en tjej från skåne som kommit till Martins farm för att jobba i några månader. En fin liten tös... som Martin uttryckte det. Nä men hon verkar jätte trevlig.
Väl hemma hos mig fösökte vi lägga upp lite planer för våran road tripp men det hela gick över i små prat, fotbolls kastning och öldrickning. 

På kvällen tog jag med dom ner till sjön där vi grillade och sänkte en sju åtta kokanee.
Sjukt trevligt vi satt där tills det blev mörkt och tills myggen blev för besvärande.

Dagen efter åkte vi en lite små bakis hög på lite upptäkts färd. Det är konstigt... har varit här i kanada i snart 3 månader men har ändå inte hunnit se så himmla mycket. Så vi passade på att åka till Inglis där dom har 4 stora 100 åriga korn torkar som dom rustat upp och gjort till ett museum. Men visst börjar det klia efetr lite adrelalin kickar. Så därför har jag börjat leta upp lita om vars man kan hoppa bungyjump, forsränning och andra lite roligare saker.
Senare skildes vi åt tills vi ses nästa helg.

På tal om nästa helg så ska jag ner till Regina på en av världens största jordburks maskin mässa.
Ska bli så sjukt kul och jag längtar.

Idag började denna vecka med en väldigt varm dag så det var lite tungt med jobbet. Men nu har jag fan väntat på denna värme och beklagat mig över kylan som rått här. 
Men som en viss tjej lärt mig så är det fan i mig ingen ide att klaga speciellt inte över vädret som man längtat efter. Bara se de positiva i det. 
Tack för det Linnea  =)

Nä nu börjar kramperna i fingrarna sprida sig så det är bäst att jag slutar skriva.
Men tack till er alla som orkar ta er tid att läsa all skit. Det håller igång mig =)

Lev och må allihopa.

Martin och MarkusCharlotte.
 Jag hugger lite ved till brasan.
Great sucsess !!!
SevärdeheterSol nedgång i Manitoba

poh...Tänkte bara jag skulle berätta om min lilla kompis jag har här.
Hon heter poh men ibland kallar jag henne för rematis för hon är så jävla benig o gnäller jämmt när man klappar henne.

Poh är en riktig prinsessa tror hon ialla fall. varje kväll kravsar hon på dörren och ska absolut sova i min säng. Självklart nöjer hon sig inte med bara det hon ska också sova på min kudde och bli kliad.

varje morgon måste hon få sin morgon mjölk annars sitter hon och klagar tills hon får det.
men jag gillar hon ändå fastän hon e så tjurig och jag tror att hon gillar att lyssna på Metallica.

Men visst hon är himmla kul att ha som sällskap så man inte känner sig ensam.
måste sluta poh kom just in och vill ha uppmärksamhet och jag lovar det finns fan igen katt i världen som kan jama så  jävla fult som hon gör. tror fan inte ens hon jamar hon bara gnäller.

men ge fan i datorn när jag bloggar poh...
puss på näsan.

svenska köttbullarJapp dom finns här i kanada.

Det enda svenka med dom var nog storleken på dom annars så smakade dom bara vatten och ingen mer.
grjen med mat här i kanada är att dom varken kryddar eller saltar maten. dom gillar inte mat som e stark.

Heslt ska det vara friterat och flottigt.

I veckan försökte jag lära mig att kasta lasso. gick inte så bra men med lite övnig.
men lär nog inte ha tålamod till det.
kul var det ialla fall.


sommar !!!

Ja äntligen sommar grymt skönt med lite värme och gröna träd. Måste säga att det är verkligen vackert här nu men vi har haft en del riktga åskoväder och stormbyar.

Vårbruket har som sagt varit igång i över två veckor nu och vi har ungefär 600 acers kvar typ 150 hektar skulle jag tro.
det blir en del långa dagar men det gör absolut inget man lär få ta igen det snart.

För ungefär en vecka sen komm ett par från Danmark till farmen. Eva och Mads. grymt trevliga människor.
Dom har varit och rest runt sen i februari och åker hem i agusti.
Dom har varit ända ner till Texas och Dallas och ja kört rätt igenom hela Amerika för att sen jobba på en farm i Alberta.
Tyverr så blev deras chef där lite för mycket intreserad av Eva så dom drog därifrån.
Eftersom Mads har varit tranee som jag är nu för sex år sen på den här farmen så tyckte dom det var en bra ide att komma hit några veckor. 


Eftersom Mads är duktig på datorer så har han fått ta hand om sprejnigen eftersom den maskinens GPS bara har gett oss skit och åter skit med problem. Men han har lyckats klura ut det mesta med den vilket gjorde både mig och Gary lättade.
Eva är verkligen en underbar människa. Hon hjäpler till med det mesta inom hus hållet och trädgården. Hon är verkligen en rolig person.
Verkligen kul med lite mera sällskap här.

Själv har jag kört ut fröna och konstgödseln till gary som kör så maskinen. Ganska kul att man får köra lastbil här. Det var lite osäkert i början men sen gick det fint.

Helgen var rätt så lugn jag och danskarna var på puben i fredags o drack lite öl och spelade biljard som jag spöade dom i. Dom sa att jag fuskade men jag vet att jag vet inte... eller okej kanske lite men hur som helst så vann jag.
Sen på söndagen efter jobbet åkte vi ner till sjön och gjorde upp en eld och grillade korv och marsmhallows (tror det satvas så) grymt trevligt vi satt där tills det blev mörkt och fick även se en bäver simma förbi.

Vad som händer härnäst blir vell att få detta vårbruk ur vägen sen så ska jag möta upp med dom andra grabbarna för att planera våran roadtripp. Ska bli kul.

Jag tror detta kommer bli en härlig sommar fastän jag vet att inget slår en härlig SVENSK sommar.
Saknar alla mina vänner och familj fastän jag trivs som fisken i vattnet här.

Hoppas alla har det bra.

vi hörs snart igen för en del bara tjatar om att updatera updatera hela tid så jag måste vell göra alla nöjda :P
 men jag gillar er ändå.

Jag fyller så maskinen med Canola frön.SåmaskinenJag och Eva på puben. Nej hon är inte skit full hon ser faktis ut så där.

RSS 2.0